SFB 48
CNB VILANOVA 59

L’encert del rival en moments clau deixa tocat a l’equip vermell
El passat diumenge a les 19.30h es disputava el derbi entre dos equips femenins de la ciutat. Un esdeveniment esperat per molta gent, donat que feia molts anys que no es produïa, i que va omplir les grades del poliesportiu Isaac Gálvez de gom a gom.
Les vermelles s’enfrontaven a un rival molt en forma (6 victòries consecutives, i tan sols 2 derrotes a les dues primeres jornades) i clar candidat a optar per l’ascens de categoria, el qual compta amb jugadores experimentades i de qualitat a la seva plantilla. La premissa de les samistes era clara: sortir a jugar com un EQUIP, on tothom aportés en tots els aspectes del joc.
Al primer quart ja es preveia que el SFB s’havia de buidar defensivament en el joc interior del rival i en el rebot defensiu si volia tenir opcions de victòria. En atac, la zona plantejada per les grogues va dificultar el joc de les locals durant els primers 5 minuts, que no van anotar ni un sol punt. Dos triples en aquest quart maquillen el marcador, arribant al final dels 10 primers minuts amb un 12-19.
Al segon quart, les vermelles pugen el llistó defensiu, amb una alternança defensiva entre individual i zona i buscant ofegar al rival un cop passava mitja pista. D’aquesta manera es corria molt més, tot i que la majoria de vegades amb males definicions. Però l’equip estava còmode ja que aquest és el seu ADN. Mentre les visitants vivien del seu joc interior, les vermelles ho feien a partir de l’encert des de 6,25. S’arribava al descans amb un marcador de 27-32 i molt bones sensacions.
Aquestes bones sensacions es veuen transformades en resultats en el tercer quart, on les jugadores de Laura Mateos i Gemma Esteve fan un pas endavant i amb una més que notable defensa aconsegueixen parar el seu potent joc interior. S’ho deixen tot per agafar rebots, robar pilotes, tirar-se al terra... Un triple a l’últim instant de quart posava a les locals per davant en el marcador. 40-39 i tot per decidir.
L’últim quart, un reflex del que va ser el primer, però aquest cop sense la sort de que la pilota entrés per les vermelles però sí ho fes per les grogues, que amb tres triples en aquest quart i jugades individuals de molta qualitat endossen 20 punts a les samistes deixant el resultat final en un 48-59.
Molt bon partit d’un SFB que va estar a l’alçada de les circumstàncies, i que demostra que aquest esport està fet per a que tothom sumi.

El proper dissabte 23 de desembre el SFB visita la pista del CB Gavà, líder invicte del grup que ha guanyat sobradament els seus partits excepte contra, precisament, el CNB Vilanova que ho va fer tan sols d’1 punt. Partit aplaçat del dia 1 d’octubre.
S’espera, doncs, un partit semblant al que es va jugar aquest cap de setmana. Esperem marxar de vacances, si més no, amb bones sensacions !!!

Jugadores: Aina, Gemma M.(10), Xènia (6), Mireia (4), Elena (11), Judit, Carla (12), Alba V. (1), Andrea (2), Sheila (2)

Absències: Paula, Sara, Sonia

Parcials: 12-19, 15-13 (27-32), 13-7 (40-39), 8-20 (48-59)